Buscar neste blog
4 de abr. de 2007
De profesión, "sus labores"
Baixo a declaración profesional de “sus labores”, socialmente ben vista, moitas mulleres da Arousa ocultaban nos padróns municipais o seu traballo nas conserveiras. Con este novidoso enfoque, Daniel Vázquez Saavedra analiza o impacto que tivo a industria conserveira na organización do traballo na Illa de Arousa, incluíndo as “amas de casa” dentro da poboación activa. A investigación, titulada O impacto da industrialización na Illa de Arousa, 1889-1935, contén moitos datos de interese para todos os interesados no estudio da historia da Illa, desde censos de poboación e de fábricas, ata rexistros sobre as loitas agraristas e sindicalistas.
Antiga fábrica de conservas na Arousa
2 de abr. de 2007
Agora que veñen as eleccións...
30 de mar. de 2007
Outro himno para o Céltiga

Por certo, a data de fundación do Céltiga non está moi clara. A foto máis antiga do equipo, en posesión do club, data de 1925. E a revista galeguista do mesmo nome, Céltiga, creouse en Bos Aires no 1924. Non é unha hipótese arriscada considerar que os dous nomes están relacionados...
Himno do Céltiga
La bella isla de Arosa
tiene un club de gran valía
con su furia deportiva
orgullo de nuestra ría
siempre juegan sus muchachos
con gallardía y valor
club Céltiga de la isla
entre su clase el mejor
(retrouso)
Los colores rojo y blanco
lleva nuestro campeón
y luciendo con orgullo
en su escudo un balón
Tiene alma deportiva
y juego de gran belleza
eres la perla de arosa
con gallardía y nobleza.
(retrouso)
26 de mar. de 2007
Adeus a unha xeración de panadeiros

A panadería Alfonso, máis coñecida pola de “Pacholo”, pechou para sempre o primeiro de marzo. O panadeiro, Alfonso, cansou dun oficio que non coñece festas nin domingos, e ninguén da súa familia quixo continuar o negocio. Pacholo –a el non lle gusta este alcume- era o panadeiro máis reputado da Arousa: as súas empanadas eran as máis demandadas na fin de semana; as súas roscas, as máis vendidas na Semana Santa; o seu pan de ovos, o máis aprezado no San Xulián. Co adeus de Pacholo, despedímonos tamén para sempre dun sabor, e dunha xeración de panadeiros que iniciara seu avó. Marchou deixando a súa clientela en mans da cadea “La boutique del pan”.
Subscribirse a:
Publicacións (Atom)