tag:blogger.com,1999:blog-32358881.post7294941228868169333..comments2024-02-24T12:06:26.910+01:00Comments on na illa: Lembrando o Patrón de antesUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-32358881.post-71650716863133506072011-01-15T19:15:06.428+01:002011-01-15T19:15:06.428+01:00A miña enoraboa por este diario e os comentarios d...A miña enoraboa por este diario e os comentarios de gran interes que facedes nel para todos nos, os arousansAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32358881.post-48836335850740137702011-01-12T21:03:01.167+01:002011-01-12T21:03:01.167+01:00Falta o truco para que salga un pan de ovos cunha ...Falta o truco para que salga un pan de ovos cunha consistencia fibrosa no interior e non como a dun bolo calquera: haino que amasar moito a mán envolvendo unha e outra vez a masa. Esto fai que ao coller un cacho coa mán se formen fibras como as do hoxaldre e non se corte nun cacho granuloso como se fora unha barra ou bolo de pan corriente. Probei o pan de ovos dunha panadería industrial de agora e parecía un bolo de pan normal coloreado, nada que ver co auténtico pan de ovos de antes.Juanhttps://www.blogger.com/profile/12705936006123094076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32358881.post-79742737937024254852011-01-09T01:25:27.903+01:002011-01-09T01:25:27.903+01:00Obrigado Illa dos Carcamans. Já contarei no meu bl...Obrigado Illa dos Carcamans. Já contarei no meu blogue como me foi, mas aguardo que o cheirinho vos chegue até a Arousa por cima do mar. Um abraço e parabéns a ti também por todo o que nos ensinas desde esse planeta chamado facebook.José Luís do Pico Orjaishttps://www.blogger.com/profile/06592949865831494133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32358881.post-63099252586466856162011-01-08T18:50:40.801+01:002011-01-08T18:50:40.801+01:00Non te esquezas de deixar levedar a masa durante u...Non te esquezas de deixar levedar a masa durante unha hora ou duas tapada con un trapo, e de que teñas o bolo feito deixalo levedar un pouco tamen.A Illa dos Carcamans.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32358881.post-2950132667591883832011-01-08T18:38:13.474+01:002011-01-08T18:38:13.474+01:00Hai vai unha reseta de como fasia a miña avoa o pa...Hai vai unha reseta de como fasia a miña avoa o pan de ovos carcaman fai mais de 50 anos.<br />Un kilo de fariña trija<br />Tres ovos<br />Anis<br />Asucar, 4 cucharadas, aprox.<br />Manteca, 150grs.<br />Levadura, nada de Royal ten que ser levadura de panaderia como a de antes, un cacho de 2x2 aprox.<br />Ajua templada e sal. A levadura desfasela na ajua templada. Ben che preste!.<br /><br />Como ben di Maria, o pan de ovos cociñabase na casa do veciño que tiña forno de leña. Habia que esperar turno e cociñabase durante todo o dia e toda a noite. O cheiriño a pan de ovos invadia as ruas da Arousa.<br /> Que non se perdan as nosas tradicios que non son poucas.<br />Saudos ee felis ano a todos.<br /><br />Ennoraboa pola paxina Na Illa.<br />Dopico que non se che queime o pan, jeje..A Illa dos Carcamans.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32358881.post-33321405988633414882011-01-07T14:50:35.412+01:002011-01-07T14:50:35.412+01:00Gostaria de provar a fazer o bolo de pão de ovos, ...Gostaria de provar a fazer o bolo de pão de ovos, e publicar no meu blogue a receita. Alguem poderia dar-ma? Um abraço e bom ano a tod@s. Ilhadeorjais@yahoo.com.brJosé Luís do Pico Orjaishttps://www.blogger.com/profile/06592949865831494133noreply@blogger.com